Nyhed

Kom til medlemsmøde om adgangslovgivningen

Stopskilt i naturen
Har I styr på adgangslovgivningen i din organisation? Nu kan du blive klogere, når Lasse Baaner, en af Danmarks førende eksperter i lovgivningen om adgang til naturen, deler ud af sin mangeårige viden.

Parkchefen i en kommune sætter et skilt op i alle de kommunale skove med teksten: ”Cykling i kommunens skove må kun ske med almindelig cykel. Det er ikke tilladt at køre på MTB-cykel, tandem og med ladcykler. Cykler med anhænger også forbudt. Forbuddet er begrundet i de pågældende cyklers store slid på veje og stier.”

Kan den offentlige skovejer lovligt opsætte et sådan skilt? Kan en privat skovejer?

Kom og få svar på det og meget mere, når Friluftsrådet holder medlemsmøde om adgangslovgivningen, torsdag d. 9. juni 2022 kl. 15.00 – 17.00 i Friluftsrådets sekretariat, Scandiagade 13, 2450 København SV.

Vi har inviteret Danmarks førende ekspert i adgangslovgivningen - jurist og lektor Lasse Baaner fra Københavns Universitet. Han vil bl.a. dykke ned i reglerne for organiseret færdsel i naturen og myndighedernes ansvar og forpligtelser i forhold til at håndhæve reglerne, samt svare på spørgsmål til lovgivningen. Samtidig vil Friluftsrådet give en status på det aktuelle projekt ”Gå nye veje – Stop Skilteskoven”, hvor vi indtil videre har sendt ca. 400 barrierer ind til myndighederne. Vi vil også invitere jer til at indsende barrierer og hjælpe med at rydde op i mængden af ulovlige skilte og fysiske barrierer.

Mødet vil være et fysisk møde. Det vil også være muligt at deltage i mødet online, men vi opfordrer til fysisk deltagelse for alle, der har mulighed.

Vi håber mange har lyst til at blive klogere på adgangslovgivningen og høre nærmere om, hvordan vi sammen får reduceret mængden af ulovlige barrierer i naturen.

Tilmelding
Tilmeld jer via linket her: Medlemsmøde 9. juni 2022 senest tirsdag den 7. juni 2022.